Chaga Power

DIRECT CONTACT
info@chagapower.nl

Chaga verschillen tussen poeder en extract

Verschillende bezoekersvan onze website hebben ons gevraagd wat nou het verschil is tussen Chagapoeder en Chaga extract. Het is belangrijk om dit verschil goed te begrijpen enwe zullen ons best doen het hieronder uit te leggen.

 

Het begrijpen van deverschillen tussen poeder en extract kan voorkomen dat je:

 

  • Chaga poeder koopt in plaats van Chaga extract.
  • Dat jeje geloof verliest in een natuurlijke geneesmiddel, omdat je denkt dat het nietwerkt (Extract is vele malen potenter als poeder)
  • Dat jealgehele gezondheid niet verbetert omdat je poeder gebruikt in plaats vanextract.

 

Voor iemand die niet bekend is met Chaga kan hetmoeilijk zijn om het verschil te zien, waardoor je makkelijk misleid kan worden. Je krijgtChaga poeder geleverd in plaats van Chaga extract en als je het in capsules koopt, dan wordt het nog ingewikkelder om onderscheidt te maken.

Zo kocht één van onze klanten eens een “chaga extract”(dat dacht hij) bij een lokale kruidenwinkel. Toen hij het label bekeek voor de dosesen die vergeleek met onze gevriesdroogde Chaga extract zag hij dat er groteverschillen waren. Omdat hij niet precies begreep wat hier aan de hand was  vroeg hij ons om advies.

Wij vroegen hem een foto van het label te sturen enzagen dat de tekst op dit label adviseerde om 10-15 gram per dag te gebruiken. Dit isduidelijk veel te veel voor een Chaga extract. Voor Chaga poeder is dit prima, maar voor Chaga extract is dit teveel en zou zelfs problemen kunnen veroorzaken. Wanneer dezehoeveelheden poeder echter verkeerd bereid worden, zonder dat het als thee een minuut of40 de tijd heeft om te trekken, dan is het effect van de poeder zo goed als waardeloos.

De koper van dit poeder kon het verschil tussen poederen extract niet onderscheiden en dacht dat hij de goede Chaga had gekocht … en dat had hij niet.

Het verschiltussen Chaga extract en Chaga poeder

Chagaextract:

Hoeft niet als thee te trekken. Het kan geconsumeerdworden met koud, lauw en heet (circa 80 C) water. Het productie proces omvat extractieonder vacuüm, ontvochtigen en vries drogen waardoor de fytonutrienten in de Chagaonbeschadigd blijven en geconcentreerd worden tot het eind product (extract). Chaga extractis zeer geconcentreerd met biologisch actieve gezonde substanties, speciaal met ChromogenisComplex (antioxidanten). Om 1 kilo Chaga extract te maken is er circa 8 kilo rauwe Chaganodig. Er wordt niets aan toe gevoegd.

Chaga extract is een effectieve natuurlijkeondersteuner van het immuun systeem met als gevolg dat het lichaam makkelijker allerlei ziektenkan bestrijden.

 

Chagapoeder:

Chaga poeder is verpulverde Chaga paddenstoel. Je moethet als thee laten trekken voor circa drie kwartier anders heeft het totaal geeneffect. Het drinken van Chaga thee is goed voor de gezondheid, maar het heeft niet de kracht ende potentie die extract wel heeft. Chaga poeder is een stuk goedkoper dan Chaga extract. Als er op het label dus zoiets als “Chaga poeder”staat, dan betekent dat niet dat het “Chaga extract” is. Als je op zoek bent naar extract, let danop dat dit expliciet op de verpakking vermeld staat, anders is het gewoon gedroogd Chagapoeder.

Ik wil hierbij nog opmerken dat er vandaag de dag veelgefermenteerde kunstmatig geteelde Chaga uit China of de Verenigde Staten op de markt is… niet te vergelijken met onze wilde Siberische Chaga.

 

Hoe kan je het verschil zien tussen Chaga poeder en Chaga extract ?

Het verschil is duidelijk op te merken in hetuiterlijk en de kleur van de beide poeders. Chaga poeder waar je kan zien dat de kleur wat meer naar bruin neigt en het ontbreekt aan “glinsterende” deeltjes. Industriëlevermalers hebben de mogelijkheid de Chaga naar deeltjes van 200-300 microns te vermalen waardoorhet water oplosbaar wordt.

Het Chaga extract is zwart en bezit “glinsterende”deeltjes , zo hoort puur gevriesdroogde Chaga extract eruit te zien,en dit is zeer moeilijk te dupliceren. We hopen dat deze informatie behulpzaam is om extractvan poeder te onderscheiden. We zouden het vervelend vinden als u verwachtingen heeft van Chaga maar dat u in plaats van het sterk werkzame extract het veel minder werkzamepoeder aan zou schaffen … en wanneer u dat poeder zo bereiden als ware het extract,dan is de werkzaamheid zo goed als nul.