Chaga Power

DIRECT CONTACT
info@chagapower.nl

Betuline (Berkenbast extract)

Betuline (Betulinol, Berk kamfer, Lupendiol) – natuurlijke combinaties – penthacylic tritherpeen alcohol van de lupan lijn. Een grote hoeveelheid Betuline wordt gevonden in de bast van de berkenboom. Scheikundig valt het onder de triterpenen.Betuline [473-98-3] C30H50O2, molecuul massa 442,7 witte kristal poeder met 94,5% of hoger aan Betuline

Betuline bevat een breed spectrum aan voordelen die veel toegepast worden in de dermatologie. Het is ontstekingsremmend, anti puristisch, het ondersteund differentiatie van huidcellen (keratinocytes), het ondersteund het helen van wonden en het helpt om de veiligheid barrière in de huid op te bouwen. In het kort, Betuline harmonieert en normaliseert verstoorde huidfuncties. Andere farmacologische effecten van Betuline, zoals antivirus, antimicrobiële, antioxidant, antitumor, weefsel beschermende en verder algemeen nut van betuline in de medische wereld is onderwerp van onderzoek.
“Het is een wetenschappelijk feit dat wanneer Chaga geplaatst wordt in een kist bekleedt met berkenbast het meer therapeutische eigenschappen krijgt. Betuline, Lupeol, Betuline zuur, etc. welke anti-kanker eigenschappen bezitten daar ze apoptosis bewerkstelligen (kankercel zelfmoord) in de witte berkenbast wordt opgenomen in de Chaga waardoor ze de anti kanker eigenschappen van Chaga vergroten” zegt Galina Mikhaylovna Fedoseeva, (Professor, Doktor of Pharmacy) voorzitster van de afdeling Biofarmacognosy en plantkunde bij de Medische Univeriteit van Irkoetsk.

De verbindingen die de berkenbast zo wit maken worden voorzichtig gelinkt aan ge behandeling van verwoestende ziektes in de mens als melanomen, kankers, een aantal vormen van herpes en zelfs voor aids.

Betuline, een poederige substantie in de buitenbast van de berkenboom staat bekend dat ze behulpzaam is bij het sneller helen van wonden en het afremmen van ontstekingen. Veel cosmetische bedrijven voegen berkenbast extract toe als huid hersteller. Het berkenbast onderdeel betulinezuur wordt getest als een behandeling voor melanomen en andere ernstige ziektes.

Betuline bevat betulinezuur, wat een breed spectum aan werkzame bestanddelen bevat. Betulinezuur heeft een anti malaria en ontsteking remmende werking. Betulinezuur en de derivaten ervan hebben anti HIV werking laten zien en cytotoxiciteit tegen een verscheidenheid aan tumor cellijnen die vergeleken kunnen worden met toegepaste middelen in de klinieken. Betulinezuur is specifiek cytotoxisch naar een aantal kankercellijnen door deze cellen tot zelfmoord aan te zetten (apoptosis). Verder is uit studie gebleken dat het niet giftig is tot wel 500mg/kg lichaamsgewicht in muizen. De literatuur aangaande de derivaten van betuline voor “structure-activity relationship” (SAR) studies en de farmacologische werking zijn beoordeeld.

Toepassingen

  1. Ruw materiaal voor de farmaceutische producten
  2. In biologisch actieve voedingssupplementen ter voorkomen of behandeling van lever problemen, inclusief Hepatitis C, kanker en HIV
  3. Als een actief ingrediënt in cosmetische producten

Het is al vanouds bekend dat het witte gedeelte van de berkenschors anti sceptische kwaliteiten heeft; Berkenschors wordt toegepast op wonden voor snellere heling. Oude Russische medische handboeken schreven berkenschors voor om etterige wonden te behandelen, vooral niet helende zweren. “zodat het rottende vlees van de zweer weggegeten zou worden, zal gemalen berkenschors in de rottende wond gegoten moeten worden” Een band gemaakt van de witte berkenschors neemt hoofdpijn weg. Je kan stellen dat er geen enkele andere boom is die zoveel medicinale toepassingen heeft als de berkenboom (Schors, bladeren, toppen, sap, hout, fytopathogene parasitaire schimmel –chaga) en daar in volksmedicijnen voor gebruikt worden.

Specifiek succesvol (in 3 – 10 minuten) zijn de bactericiden van het witte gedeelte van de berkenschors in het elimineren van pathogenen van buiktyfus, tuberculose en difterie. Unieke therapeutische werkzaamheid worden toegeschreven aan witte berkenbast vanwege de Betuline substanties van de triterpenoïden (triterpenovy diatomic alcohol of lupan) klasse. Het witte van de berkenschors blijft wit zelfs als de rest van de boom volledig weggerot is. De weerstand van het witte van de berkenschors aan schadelijke microflora wordt toegeschreven aan Betuline.

Recent uitgevoerde studies laten zien dat Betuline waardevolle farmacologische eigenschappen bezit zijnde o.a. antioxidant, anti-tumorgene, lever beschermend, anti viraal, Immuunsysteem versterkend, antibacterieel, regenererend, koortswerend, gal verdrijvend. Betulinezuur is al meer dan 10 jaar onderzocht als een potentiele behandeling voor huidkanker.

In het witte gedeelte van de berkenschors zitten ook andere medicinale substanties als Betulinezuur, B- Sisosterol, Flavonoïden, Lupeol, etc. Onderzoeken die uitgevoerd zijn in het Russisch instituut voor Farmacologie laten zijn dat het complex wat de witte berkenbast vormt een sterke anti mutagene werking heeft waardoor het de mutaties in de chromosomen en de genen omlaag brengt, de frequentie van het verschijnen van erfelijke veranderingen in het organisme. De anti mutagene werking van de stoffen van het witte deel van een berkenschors verbinden hun vermogen tot het bestrijding van vrije radicalen oxidatie, en in het vermogen van het witte deel van de berkenschors tot de productie van interferonen, die, zoals bekend, processen voor het herstel van DNA positief beïnvloeden. De stoffen in het witte deel van een berkenschors dragen bij tot de vermindering van hypoxie en tot verhoging van de stabiliteit van het organisme met zuurstoftekort, zijnde een anti hypoxant die de stofwisseling van cellen corrigeert.
Behandeling van leverziekten is hoofdzakelijk gericht om cellen van de lever te beschermen tegen schade veroorzaakt door verschillende chemische stoffen. De toepassing van geneeskrachtige planten en kruiden blijken een belangrijke component in de behandeling en revalidatie van patiënten die anti-tumor behandeling met bestraling, chemo en chirurgie hebben ondergaan.

Unieke biologische activiteit van de stoffen die geïsoleerd zijn in het witte deel van een berkenbast dragen bij aan de afname van schadelijke toxische werking van chemo - en radiotherapie op het organisme. De antioxiderende activiteit van betuline is verbonden met een direct effect op de enzymen van de antioxidant bescherming, waarvan de fundamentele functionele rol bestaat uit ontleding van organische peroxiden, allereerst - peroxiden van lipiden, waarbij het de grootste rol speelt bij de verstoring van normale structuur van biologisch membranen. Stoffen die betuline bezitten hebben hoge lever beschermende en ontgiftende eigenschappen. Betuline normaliseert galafscheiding en verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed. Statistieken getuigen dat in de regio's, waar de witte deel van berkenbast traditioneel wordt gebruikt in huishoudelijke artikelen, zoals kisten en dozen voor de opslag van voedsel, mensen langer leven en de kans op oncologische ziekten zeer laag is.

Onze leverancier claimt de zuiverste betuline die er in Rusland bekend is te leveren. Zij hebben niets gevonden wat vergelijkbaar is met betrekking tot hun kwaliteit. De betuline poeder is 94,5% zuiver! Documenten hiervan kunnen op aanvraag geleverd worden.