Chaga Power

DIRECT CONTACT
info@chagapower.nl

Chaga, vrije radicalen en antioxidanten

Algemene omschrijving van vrije radicalen en antioxidanten

Bij verschillende processen die in ons lichaam plaatsvinden, ontstaan vrije radicalen. Vrije radicalen zijn zeer agressieve stoffen die gevaarlijk zijn als ze in grote hoeveelheden in het lichaam voorkomen. Vrije radicalen ontstaan door verschillende factoren, het afbraakproces van verontreinigd voedsel in ons lichaam, stress, luchtverontreiniging, straling, synthetische kleurstoffen en zware metalen, om er maar een paar te noemen. Vrije radicalen zorgen voor stress in het lichaam daar ze gezonde cellen aanvallen met allerlei ziekten en een versnelde veroudering als gevolg.


Vrije radicalen ondermijnen ons immuunsysteem !

Naarmate we ouder worden produceert ons lichaam steeds minder SOD enzym en krijgen vrije radicalen steeds meer kans om hun vernietigende werk te doen in ons lichaam. Chronische ziekten en vroegtijdige veroudering zijn een gevolg van een tekort aan mineralen, vitamines, aminozuren, essentiele vetzuren en anti oxidanten. Het westerse voedingpatroon (hoofdzakelijk fabrieksvoedsel) levert ons deze noodzakelijke bouwstoffen niet meer, integendeel, het fabrieksvoedsel zit vol met verkeerde vetten, schadelijke E nummers en bergen en bergen suiker … allemaal veroorzakers van grote hoeveelheden vrije radicalen.


Hoe Chaga je helpt bij het opruimen van vrije radicalen

Om een vrije radicaal onschadelijk te maken heb je een antioxidant nodig. Om je een beeld te geven hoe antioxidanten werken kan je denken aan een appel. Als je een appel doorsnijdt en op het keukenblad neerlegt, dan wordt het vruchtvlees van de appel snel bruin door blootstelling aan de lucht. Wanneer je deze zelfde appel onderdompelt in citroensap dan wordt vruchtvlees beschermd door de vitamine C in het citroensap en wordt de schade door de vrije radicaal voorkomen of enorm vertraagd.

Op dezelfde manier beschermen antioxidanten je cellen voor de beschadiging of vernietiging die vrije radicalen kunnen veroorzaken. Antioxidanten helpen je ook tegen het voorkomen en bestrijden van ziekten omdat ze je immuunsysteem versterken door het neutraliseren van vrije radicalen. Je zult begrijpen dat we een behoorlijke hoeveelheid antioxidanten in ons lichaam moeten hebben om deze taak te kunnen realiseren. De balans tussen vrije radicalen en antioxidanten is letterlijk een balans tussen gezond en ziek … zelfs leven en dood.

De grootste veroorzakers van vrije radicalen zijn gefrituurd voedsel (yup .. je frituurpan en de patatzaak), pesticiden, herbiciden, chemicaliën, fijnstof, trans vetten, geraffineerde suikers, geraffineerde koolhydraten (ook suikers), sigaretten rook, alcohol en cosmetica. Er zijn er nog veel meer, maar dit is om je even een beeld te geven.

Tenzij je in de Amazone woont en de beschikking hebt over vers onbespoten groente, noten en fruit en mineraalrijk bronwater zal je met veel uit het bovenstaande lijstje te maken hebben. In onze Westerse cultuur zijn we constant onderhevig aan veroorzakers van vrije radicalen. Aan sommige valt niet te ontkomen, anderen hebben we hoofdzakelijk zelf in de hand. Wat je ook doet, ik denk dat het belangrijk is dat je op de hoogte bent wat het veroorzaakt in je lichaam en wat je kan doen om de schadelijke effecten tot een minimum te beperken.


Chaga kan je enorm helpen om de schadelijke effecten van het alledaagse leven in onze westerse maatschappij zoveel mogelijk te beperken.

Chaga doet dat door jou een enorme hoeveelheid SOD enzymen te geven. SOD (SuperOxide Dismutase) is de krachtigste natuurlijke antioxidant dat op dit moment bekend is … en Chaga zit er vol mee … niet zomaar vol …. Er is helemaal niets wat ook maar in de buurt komt van Siberische wilde Chaga.De SOD waarde in wilde Siberische Chaga komt ook tot uiting in de ORAC score. ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity en geeft de kracht aan van de betreffende antioxidant. Onderstaand een vergelijk van diverse natuurproducten die getest zijn door http://www.brunswicklabs.com SOD, of Chromogenic Complex zoals Russische pharmacopeye het noemt is de meest belangrijke antioxidant in ons lichaam. SOD wordt minder naarmate we ouder worden. Chaga heeft veel hogere percentages SOD dan bijvoorbeeld vitamines C en E of superfoods als tarwe of gerstegras, zeewier, pruimen, granaatappel, vis olie of welke essentiele olie dan ook. SOD enzymen houden onze celmembranen soepel en gezond en uit onderzoek blijkt de krachtige werking, preventief en bestrijdend, van een scala aan chronische aandoeningen.